5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanununa Tabi Memurlar İçin
Terfi Programı
Arkadaşlar merhaba;
Birçok üyemizden 5510'a tabi devlet memurları için terfi programı talebi aldım. 5510 sayılı yasanın ilgili maddesi yürülüğe gireli her ne kadar iki yılı aşkın süre olsa da bu konuda sanırım fazla bir çalışma yok. Bu yüzden forum sayfamıza eklediğimiz terfi programını 5510'a tabi memurlar için uyarladım. Ben işinize yarayacağını düşünüyorum.
5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanununa Tabi Memurların terfilerinde bildiğiniz gibi %100 artış gönderilmiyor. Hatırlanacağı üzere pirim matrahını oluşturan kalemler
1. Gösterge Tutarı,
2. Ekgösterge Tutarı,
3. Taban Aylık,
4. Kıdem Aylık ve
5. Tazminat (Yanödeme kararnamesinin II Sayılı Tabloda sayılan Ö.H.Tazminatı, Eğitim Öğretim Tazminatı gibi hizmet sınıfları için belirlenmiş olan tazminatlar)
kalemlerinden oluşuyor.
Bu nedenle 5510'a tabi memurların terfileri yapılırken şu üç unsur dikkate alınmalı.
1. Gösterge Tutarı
2. Ekgösterge Tutarı
3. Tazminatlar (Yanödeme kararnamesinin II Sayılı Tabloda sayılan Ö.H.Tazminatı, Eğitim Öğretim Tazminatı gibi hizmet sınıfları için belirlenmiş olan tazminatlar)
Dolayısı ile terfi eden personelin doğrudan artış tutarı kesenekler hesaplanmak ve artış tutarından düşülmek suretiyle terfi ettiği aydan itibaren ilgiliye ödenir.
Tekrar hatırlatma adına sözkonusu memurlardan yapılması gereken kesenek oranlarını verelim.
% 11 Malüllük, Yaşlılık ve Emek. Pirimi -Devlet
% 09 Malüllük, Yaşlılık ve Emek. Pirimi -Memur
% 7,5 Genel Sağlık Sigortası Pirimi -Devlet
% 5,0 Genel Sağlık Sigortası Pirimi -Memur
Şimdi isterseniz 28.10.2010 tarihinde 9/3 den 8/1'e terfi eden bir öğretmenin 15 Mart 2011 ayı dahil terfi fark bordrosunu düzenleyelim.
Şimdi aşağıdaki resimde görüldüğü gibi terfi bilgilerini girelim. Terfi girişlerinin nasıl yapılacağı eklediğim dosyanın içinde kullanım klavuzunda anlatıldı.
Aşağıdaki görüntüyü bu bilgileri girdikten sonra TERFİ BORDROSU sayfasına tıkladıktan sonra aldım.

Terfi Farkları Bordrosu

Ödeme Emri

Eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum.