Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

02 May 2011, 15:46

ÇOK ACİL LÜTFEN AYRDIM!!!!!!!!!!
Seviye 1

Merhaba arkadaşlar, umarım sorunuma bir çözüm bulabilirsiniz.
Benim derdim; ekte resimde verdiğim excell sayfasında, başlıkların aynı olduğu başka bir excell sayfasındaki verileri bu resimdeki sayfaya getirmek istiyorum ama şöyle;
mesela resimdeki "x, 1, 2, 3, ab" yazan yerlere az önce dediğim aynı verilerin olduğu sayfadaki o başlıklara ait verileri yazsam (tüm satırı asıl veri dolu sayfadaki tüm satırın hepsinde farklı başlıklarda veriler olduğunu düşünün anlarca başlık yani) sonra benim yazdığım 4 adet veri sayesinde bu sayfa diğer veri dolu sayfadan (veri tabanı sayfasıda diyebilirz) aynı satırdaki devam eden verileri çekse. İŞTE BU VERİ ÇEKME, yani aynı satırdaki devam eden hücreleri otomatik olarak doldurması lazım. BUNU NASIL YAPABİLİRİM ARAKDAŞLAR, ÇOK ACİL YARDIMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!
Lütfen gerekirse tel, msn yada uygun olan birebir görüşmeleri yapabiliriz ama lütfen yardım çok önemli arkadaşlar.......!!!!!!!!!!!!!

Eklentiler:
Dosya açıklaması: bu sayfaya arka plandaki bir excell sayfasından veri çekmek istiyorum sadece bir satıra 4 veri girip geri kalan aynı satırın onlarca hücresini tanıyıp kendi çekecek.
Adsız1.jpg
Adsız1.jpg [ 50.3 KiB | 299 defa görüntülendi ]
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

02 May 2011, 16:12

Re: ÇOK ACİL LÜTFEN AYRDIM!!!!!!!!!!
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sorunuz açık değil. Yanlış anlaşılmaya neden olmamak için küçük bir örnek dosya ekleyin ve hangi sayfaya hangi veri yada verileri girince hangi sayfadan hangi veri ya da verileri otomatik almak istiyorsunuz açıkca yazın.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

02 May 2011, 22:55

Seviye 1

ExcelTürk yazdı:
Sorunuz açık değil. Yanlış anlaşılmaya neden olmamak için küçük bir örnek dosya ekleyin ve hangi sayfaya hangi veri yada verileri girince hangi sayfadan hangi veri ya da verileri otomatik almak istiyorsunuz açıkca yazın.

Tamam bir örnek hazırladım,
bu örnekte, "arka planda bilgi bankası" sayfasında bütün veriler sabit olarak bulunacak, o sayfa bilgi bankası olacak şirketin ve ürünlerin.
ama "sürekli kullanılacak sayfa" da ihtiyaca göre ürünlerin bilgileri çekilecek ihtiyaca göre işlenecek vs.
işte sorun burda; bu bilgileri öyle bir çekmeliyim ki; ben " a2, b2, c2 " hücrelerine veri yazdığımda öyle bir ayar olmalıki; "arka planda bilgi bankası" sayfasında yazdığım değerlerin devamları kendiliğinden satıra dolsun.
yani 2, 3 adet belirleyici veri yazdığımda satırın diğer verileri (devam eden diğer hücrelerdeki veriler) otomatik olarak dolsun devamına.

Bunu yapabilecek bir ayar, formül, EKLENTİ, uygulama ARIYORUM..!!!!

Eklentiler:
Dosya açıklaması: Ben a2, b2, c2 hücrelerine veri yazdığımda öyle bir ayar olmalıki; "arka planda bilgi bankası" sayfasında yazdığım değerlerin devamları kendiliğinden satıra dolsun.
deneme.rar [9.02 KiB]
43 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

03 May 2011, 17:39

Seviye 1

biraz daha detaylı yazmak stedim;

ekte gönderdiğim örnek excel dosyasında;
"sürekli kullanılacak sayfa" sayfası sürekli kullanılacak, işlem yapılacak,takip yapılacak, formüller kurulup geliştirilecek bir sayfa. (orjinal excel'de onlarca başlık ar.)
"arka planda bilgi bankası" sayfasında hiç değiştirilmeyecek, dokunulmayacak, hatta nerdeyse o sayfaya hiç girilmiyecek, veri girişi çıkışı olmayacak bir sayfadır ve o sayfada sadece şirket ürünlerine ait bilgi bankası olacak ve ürünlerin temel bilgileri yer alacak. o sayfaya giripte iki saat ürünü bulup (filtre kullansam bile onlarca hücre kopyalamak) ürünün verilerinin olduğu satırı kopyalayıp şlem yapacağım sayfaya yapıştırımakla uğraşmak istemiyorum.
o yzden;
bu kopyala yapıştırla uğraşmadan, ben "sürekli kullanılacak sayfa" da bir ayar yapmam lazım ki; ben "sürekli kullanılacak sayfa" sında a2, 2, c2 hücrelerne veri girdiğimde, yaptığım ayar "arka planda bilgi bankası" sayfasındaki aynı satırdaki (yani a2,b2,c2,d2,e2,f2,...........) verlerin hepsini getirsin otomatik olarak.
yani ben ilk sayfaya belirleyici birkaç veri gireyim satıra, satırın devamını kurduğum sistem kendi doldursun.

Bu İŞLEMİ YAPACAK BİR FONKSİYON, AYAR, EKLENTİ VARMI??????????????????

Eklentiler:
deneme.rar [3.15 KiB]
34 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

06 May 2011, 14:31

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Örnek dosyanız üzerinde yaptığımız değişiklikleri ya da ilaveleri şöyle sayalım isterseniz.
1- Arka Planda Bilgi Bankası Sayfasına küçük bir ilave yaptım. En başa bir sütun ekleyip Sütün başlığına B&C&D ismini verdim ve Birleştir(B;C;D) formülünü yazıp A sütunundaki tüm satırlara kopyaladım.
2- Yine bu sayfada Bul ismiyle bir ad tanımladım.
3- sürekli kullanılacak sayfa sayfasının D2 Hücresine
Kod: Tümünü seç
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(BİRLEŞTİR(A2;B2;C2);Bul;5;0));"";DÜŞEYARA(BİRLEŞTİR(A2;B2;C2);Bul;5;0))

yazdım
4- E2, F2, G2, H2 hücrelerine aynı formülü kopyalayıp Düşeyara formülündeki "Bul" dan sonra gelen sayıyı diğer sütunlar için 6, 7, 8, 9 olarak değiştirdim.

Bundan sonrasını aşağı doğru istediğiniz satıra kadar kopyalayıp çoğaltabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz