Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 25 ileti ] 

24 Ekm 2011, 11:30

Re: Excel'de(2007) hücredeki değerle eşleşen resmi klasörden çağırma
Seviye 2

Öncelikle ve özellikle, Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

C2 deki formül , AA3 teki değeri alıp, Yazılı adlı çalışma sayfasından öğrencinin numarasını alıyor. Öğrencinin numarası değişmesine rağmen, fotoğraf değişmiyor(AA3 teki değer hemen altındaki buton ile 1'er 1'er artıyor). AA18 de fotoğrafın çıkarılacağı formül var(Öğrenci nosunu C2 den alıyor). Bir önceki mesajda gönderdiğim dosyada, C2'ye elle değer girmeyi denediğim halini göndermişim. Şimdi formül halini gönderiyorum. C2 ye öğrenci numarasını düşeyara ile değilde el ile girdiğimde vede Enter'a basınca yada yan hücreye geçince öğrenci resmi değişiyor.

Not: Ayrıca fotoğraf boy olarak resim kutusuna sığsada en olarak sığmıyor.. bunun da çözümü varsa çok makbule geçecek.

Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklentiler:
8Ayeni.rar [149.67 KiB]
63 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

31 Ekm 2011, 15:04

Seviye 2

Galiba çok zor soru sordum, cevap veren yok !!!

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

24 Nis 2012, 16:11

excel de UserForm üzerinde resim gösterme
Seviye 1

Resim gösterme ile ilgili Çalışıyorum.İnternette bulabildiğim bilgiler ile oluşturduğum dosyayı yüklüyorum.Belki bana da faydası olur.www.excelVBA.net sitesinden Sayın Tarkan Vural ,Sayın Murat Osma ve sayın Temel korkmaz beyin internetteki verdiği bilgilerden faydalandım.Ayrıca bu Öğretmenlerime çok teşekkür ediyor,Allah onlardan razı olsun diyorum.

1)Veli toplantısı öğrenci bilgi formu-1 programını yeni açılan bir klasör içine kopyalayıp yapıştır.
2)Öğrenci resimlerini aynı klasör içine kopyala.
3) Veli toplantısı öğrenci bilgi formu-1 tıklayıp aç.
4)Benim kaydettiğim isimlerin silinmesi lazım. Bir öğrencinin üzerine fare ile gel ve tıkla. Düzelt tuşunu tıkla. Sil tıkla. Öğrenci ismi silindi. Diğer isimleri de bu şekilde sil.
5)Öğrenci kaydetmek için ise yeni tuşuna tıkla. Öğrenci bilgilerini yaz. Burada en ilginç olan öğretmen düşünceleridir. Veli toplantılarında çok işimize yarayacaktır. Ben kullanıyorum. Çök da güzel oluyor. Laptop ta öğrenci bilgilerini açıyorum. Bu program vasıtası ile öğrenci hakkında çok da kolay yorum yapıyorum. Kaydet tıkladığımızda excele bu bilgileri kaydeder.
6)Bu öğrencinin resmini almak için ismi üzerine tıkla.
7) “Buraya tıklayarak resim ekleyebilirsiniz… “ tuşuna tıkla. Resmin olduğu kendi klasörümüzün yolunu göster. Tamam tıkla. Resim eklendi. Resim ekleme işlemi bütün öğrencilerin bilgilerini girdikten sonra da eklenir. Öğrencinin ismi tıklanır. “Buraya tıklayarak resim ekleyebilirsiniz… “ tuşuna tıkla. Her öğrenci için bunu yapmalısınız.
8)Hangi öğrencinin ismini tıklarsanız o öğrencinin bilgileri gelir.
9)Öğrenci çok sayıda ise “filtre ederek isim arayın” listboxunun içine ismi yazarak çağırabilirsiniz.
10)ORTALAMA 1 birinci dönemin ortalamasına kalır.Proje notu 1.dönem verilmiş ise ortalamaya katılır.Verilmemiş ise boş bırakılır.
11)ORTALMA 2 ikinci dönemin ortalamasına kalır.Proje notu 2.dönem verilmiş ise ortalamaya katılır.Verilmemiş ise boş bırakılır.Ortalama alınır.

12)Genel ortalama tıklanırsa 1.dönem ile 2.dönemin ortalamasını alır.
13)Programa bilgi girecek olanlar önce düzelte tıklayıp kayıtlı öğrencileri sil tıklayıp silsinler.Yoksa hata verebilir.Kayıtlı öğrenci silme işlemi bittikten sonra yeni tuşuna tıklayarak öğrenci bilgilerini girerek ve kaydet tuşuna tıklayın.Yeniden öğrenci gireceksek yeni tuşuna tıklayıp yapmalıyız.

Program yeni öğrenci girişi yapılacak şekilde yüklendi.

Eklentiler:
resim 1.jpg
resim 1.jpg [ 51.19 KiB | 14 defa görüntülendi ]
Veli toplantısı öğrenci bilgi formu-internet.rar [98.12 KiB]
10 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

24 Nis 2012, 19:54

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Paylaşımın için teşekkürler hamurabibey. Hocalarına bizden de teşekkürler.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

24 Nis 2012, 21:49

Seviye 1

Sizlerede teşekkür ederim.Hazırladığımız programları yayınlama fırsatı verdiğiniz için. İnşallah burdan da bir şeyler öğreneceğiz.Resimleri userform içine gömmeyi de Sayın Temel Korkmaz ve Tarkan Vural ın bilgilerinden yola çıkarak hazırladım.Hata veriyor.İnşallah düzelttiğim zaman onuda yayınlayacağım.Ben başka arkadaşların bilgilerinden yararlanıyorum.Başkalarıda benim hazırladığım konularadan yararlansın.Hazırladığım bu program benim bilgisayarımda sorunsuz çalıştı.Başka bilgisayarlarda resim yolu değişirse ne olur bilemiyorum.Zaten programda yeni kayıt için boş yüklendi.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 25 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz