Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ] 

Sal Mar 09, 2010 8:38 am

Re: Excel'de Terfi Programı
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Linkleri görebilmek ve üye ayrıcalıklarından faydalanabilmek için ücretsiz kayıt olun.

sayın admin70 terfi 2010.xls dosyası adresinize gönderildi. Verdiğimiz linklerden dosyaların indirilmesinin sitemiz için yararı olduğunuzu bilmenizi isterim. Bizim gibi forum sayfalarının yayınına devam edebilmesi küçük de olsa reklamlardan elde ettiği gelirler ve indirilin dosyalardan elde edilen gelirlerdir. Üyelerimizin de bu konuda duyarlı olacağını umuyorum. Yoksa tüm üyelerimizin adresine dosyaları göndermekten sıkıntı duymayız. İyi çalışmalar.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Per Mar 11, 2010 9:42 pm

Seviye 1

Linkleri görebilmek ve üye ayrıcalıklarından faydalanabilmek için ücretsiz kayıt olun.

Adresime gönderdiğinizden dolayı ben de çok teşekkür ediyorum yalnız benim anlamadığım bir konu var;

Terfi bilgileri giriş sayfasnda terfi tarihi ve terfi bitiş tarihi kısmı ye alıyor bunu anlamadım.

İsterseniz ben size kısaca sorunumu anlatayım;

Benim derece kademem 10/2 idi asaletim tasdik olduktan sonra askerliği işlettirdim (15 ay) derecem hem maaş hem de emeklilik yönünden 9/1 oldum, yalnız ben bir de daha önce 968 günüm vardı onu da işlettirdim ve kıdemim maaş yönünden 9/1, emeklilik yönünden 8/1 oldum. Şimdi sorunum şu; kurumum bana bu son işlettirdiğim 9/1 ile 8/1 arasındaki farkın yatırılmasını istiyor ama bunu nası hesaplayacağımı ve nereye yatıracağımı bilmiyorum. Bununla ilgili olarak bana yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim inanın...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Per Mar 11, 2010 10:05 pm

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Kurumun doğru söylemiş. Söyleki; son saydırgığın 960 gün sigortalı hizmetinin sadece emeklilik yönünden değerlendirilmesi nedeniyle intibak onayına göre düzenlenecek terfi bordrosundaki %20 devlet katkısı ile %100 Artış ksrşılığının ödeme emri düzenlenmek suretiyle bütçeden karşılanacak, Diğer yanden %16 Memur ve %100 Memur kesenek tutarlarının ise sizin tarafınızdan maaş ödemelerinizin yapıldığı saymanlığa yatırılması suretiyle emekli sandığına gönderilmesi sağlanacak.
Bu bordroyu nerede yaptırabileceğinize gelince bunu söylemek biraz zor. Çünkü bu tür bordroların düzenlenmesi biraz uzmanlıkm ister. Sizin hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum. Bu tür bordroların doğru olarak düzenlenebilmesi için eski terfi tarihlerinizin ve sözkonusu intibak onayı ile belirlenen terfi tarihlerine göre hesaplanacak keseneklerin arasındaki fark olarak hesaplanması gerekir. Daha açık bir ifade ile bu güne kadar size ödenen maaştan yapılan kesenekler ile, memuriyetinizin başladığında sigortalı hizmetiniz dikkate alınsaydı ne kadar emekli keseneği kesilirdi. bu iki hesaplama arasındaki farkın yukarıda anlatıldığı şekilde bir kısmı devlet tarafından, bir kısmıda sizin tarafınızdan yatırılacak.

Bbburdan indirdiğiniz terfi proğramı ile bunu yapmanız mümkün değil. O tamamen özel bir çalışma gerektirir. bu program sadece normal gecikmiş terfileri hesaplamak için.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Per Mar 11, 2010 11:41 pm

Seviye 1

Anladım demek istediğinizi ama bunu bir şekilde yapmam gerekiyor. Doğuda görev yapıyorum ve bununla ilgili malmüdürlüğündeki arkadaşlara sordum onlar da bilmiyor, siz bana yardımcı olursanız eğer çok memnun olurum inanın benden istediğiniz bütün bilgileri (kurum, ilçe, terfi tarihleri gibi) size mail aracılığıyla temin edebilirim, bundan beni kurtarırsanız inanın çok memnun olurum. Mail adresim zaten kayıtlı biliyorsunuz. Kusuruma bakmayın bazı bilgilerin mailden olmasını istiyorum çünkü biliyorsunuz şahsi olduğu için. Projenin tamamlanmasından sonra buraya da örnek olarak bırakıp benim durumumda olan başka arkadaşlara da katkı sağlamış olursunuz. İnanın çok sevineceğim, şimdiden teşekkür ederim...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Cmt Mar 13, 2010 9:18 am

Site Admin
Kullanıcı avatarı

İnanın çok yoğunum ama yinede yardımcı olmaya çalışayım. Aslında en büyük sıkıntı da böyle uzaktan olunca anlaşmakta biraz sorun oluyor. Bir de her muhasebe birimi konuyu farklı biliyor. düzenlenen belgelerin saymanlık tarafından kabul edilip edilmeme riski çıkıyor. Madem bu konuda sıkıntıdasınız, aşağıdaki istediğim bilgileri gönderirseniz hazırlayıp göndermeye çalışırım.

1. en son ödeme yapılan aydaki Maaş ve Emekli derece/kademeniz, varsa ekgöstergeniz.?

2. Memuriyetinizin başından bu yana ay ay hangi derece/kademeden maaş ödendiği yada kesenek kesildiği (düzgün tutuluyorsa hizmet çizelgenizden tespit edebilirsiniz)

3. Düzenlenen intibak onayı ya da onayları.
4. Doğal olarak kurumsal kod ve fonksiyon kodunuda yazmanız gerekir.

bu bilgileri mail adresime gönderin ya da exceltürk kullanıcısına özel mesaj olarak yollayın. bir sorun olursa haberleşiriz.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Pts Mar 15, 2010 7:41 pm

Seviye 1

Ben size kısaca anlatayım istereniz. Öncelikle bana göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.

Ben memurluğa 30.01.2009 tarihinde 10/2 derecede başladım, asaletim bu yıl tasdik oldu ve asaletim tasdik olurken benden daha önce askerliğimi yaptıysam askerlik belgemi, daha önce hizmet yaptıysam hizmet sürelerimi gösterir evrakları istediler. Ben de onların istediği tüm evrakları gönderdim. 15 ay olarak yaptığım askerliğimi direk olarak saydılar ve derecem hem maaş yönünden hem de emelilik yönünden derecem 9/1 oldu.

Sonra bir yazı daha geldi ve orda da önceki hizmetim olan 968 günü saydıklarını ve derecemin son durumu da maaş yönünden 9/1, emeklilik yönünden 8/1 olduğunu, bundan sonraki terfilerin maaş yönünden 30.10.2010 tarihinde, emeklilik yönünden 22.02.2011 tarihinde olacağı yazıyordu.

Ayrıca ek göstergem yok.

Şimdi size anlattığım maaş ve emeklilik yönünden değişikliklerin hepsi 1 ay içerisinde gerçekleşti. Onun için son bordromda her iki yönden de derecem 10/2 idi. Bununla ilgili olarak son şubat -2010 bordromu da size örnek ve yardım açısınan da gönderiyorum. Şimdiden size çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bana malmüdürlüğüne ve bankaya ne şekilde hangi belgelerle başvuracağım konusunda da bilgi verirseniz çok sevinirim.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Pts Mar 15, 2010 7:44 pm

Seviye 1

15 mart 2010 maaşını maaş yönünden 9/1, emeklilik yönünden 8/1 den aldım.

Size ben, bana gelen evrakları tarattırdım onları size gönderiyorum.
Bunlardan başka herhangi bir excel dökümanı şeklinde evrak gelmedi,
bunları da excele dökmeye değer bir şey olarak görmedim o yüzden size
sağlıklı bilgi olması açısından tümünün yazı kısımlarını gönderiyorum.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Pts Mar 15, 2010 7:46 pm

Seviye 1

bugün göndermiş olduğum mail geldi değil mi size. Gönderdiğim onay aşağıdaki gibi.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Pts Mar 15, 2010 9:06 pm

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın admin70 bu onaya göre herhangi bir fark bordrosu düzenlenmesine gerek yok. Söylediğinize göre 15 Mart 2010 maaşınızda Maaş D/K niz 9/1 den, Emekli D/K niz de 8/1 den yapılmış. Zaten düzenlenen onaya göre 15 Mart 2010 da bu derece ve kademeyi haediyorsunuz. Yani bu ay Emekli D/K farkı (10/2 si ile 8/1 arasındaki gösterge farkı artış olarak Emekli sandığına gönderilecek. Maaş D/K'niz de 9/1 yapılacak. Takip edilen terfilerde emeklilik ve maaş yönünden onaylarda belirtilen tarihlerde ayrı ayrı yapılacak.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Pts Mar 15, 2010 10:33 pm

Seviye 1

Şimdi şöyle söyleyim size, kendim aynı zamanda kurum mutemediyim, değişikliğin olduğuna dair malmüdürlüğüne yazı verdiğim için değişiklik ondan oldu. Yoksa aradaki farkın tutarını size göndermiş olduğum yazıdan da anlaşılacağı üzere kurumum benden istiyor yani dekontunu ya da belgelerini işte. Yani bilmiyorum anlatabiliyor muyum size ama durum böyle. Bununla ilgili olarak dilerseniz bana özelden telefon numaranızı yazarsanız ordan da görüşebiliriz..

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz