Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 

28 Eyl 2009, 22:57

Excel Dosyasına Userform Nasıl Eklenir?
Seviye 2

Personel bilgilerini kaydettiğim bir Excel dosyam var. Bilgileri ben doğrudan excel sayfasına giriyor ve lazım oldukça bu bilgilere buradan erişerek kullanıyorum. Excelde userform yardımı ile form üzerinden bilgi girişi yapıldığını biliyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Denedim istediğim gibi olmadı. Sizin gibi uzman birisinin bilgilerine ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

28 Eyl 2009, 23:19

Re: Excel Dosyasına Userform Nasıl Eklenir?
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın eqzelci iyi güzel de nasıl birşey istediğinizi, verileri hangisayfaya kaydediyorsunuz. hangi bilgileri nereye giriyorsunuz. istekleriniz nedir açıkaçık yazsanız elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırız.Biz yapamazsakta forum sayfamıza gelen ziyaretçilerimiz yada henüz olmayan moderatörlerimiz :D ellerinden gelen çabayı gösterirler diye düşünüyorum. Verileri ve istekleriniz ya açıkaçık yazın ya da sakıncası yoksa dosyanızı winziple sıkıştırarak ekleyin.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

29 Eyl 2009, 16:51

Seviye 2

Arkadaşlar veri girişi yapacağım sayfanın görüntüsünü ekliyorum. Sanırım daha anlaşılır olur. Yani bu sayfaya veri girme silme işlemlerini bir form aracılığı ile yapmak istiyorum.

Daha doğrusu sözleşmeli öğretmenlerin bilgilerini girip Sözleşmeli Personel Bordrolarını yapmak istiyorum.
Tekrar teşekkür ederi.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

30 Eyl 2009, 14:37

Seviye 1

Excel dosyanızı Açın. Alt+F11 tuşuna basın. Aşağıdaki gibi VBA Editörüne ulaşırsınız.

Şimdi yukarıdaki resimde görüldüğü gibi insert menüsünden userform komutuna tıklayarak Userform1 isminde bir form oluşturun. View menüsünden Properties Window komutuna tıklayarak açılan Özellikler Penceresinden (Name) özelligi ile formun ismini, Caption özelliği ile formun Başlığını değiştirebilirsiniz. Tabi Girceğiniz veri başlıkları kadar Textbox ve Kaydet - Sil - Düzelt - Çıkış komutları için dötr adet buton oluşturun. Bunu yapabilmek için yine View menüsünden Toolbox komutuna tıklayarak açılan Araç kotusundan CommandButton simgesine tıkladıktan sonra formun üzerine gelip maus ile sol klick yapıp basılı tutarak istediğimiz büyüklükte buton oluşturabiliriz. Yine yaptığımız buton seçiliyken özellikler penceresinden Caption özelliğine Kaydet- Sil v.s. yazarak butonun yapacağı işleve göre görünecek açıklamayı belirleyebiliriz.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

30 Eyl 2009, 23:43

Seviye 2

cevabın için teşekkür Ökorkusuz. Ama Userformun nasıl ekleneceğini anladım da gerisini anlamadım. butonlara ne yazacağım. nereye yazacağım. biraz daha açık yazarsanız sevinirim. Çünkü ben excelde acemiyim biraz.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

01 Ekm 2009, 11:38

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar merhaba.
sayın Ökorkusuz öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Aslında güzel anlatmışsınız. Sanırım sayın Eqzelci daha işin başında onun için anlamakta zorluk çekiyor. O zaman şöyle yapalım Excel çalışmamıza Userform, Label, Textbox, Combobox, Listbox, Checkbox, Optionbutton, Commandbutton nasıl eklenir. bu araçların biçimlendirilmesi buttonlara atanacak makrolar ve tüm ayrıntılarını teker teker Excel Dersleri bölümünde ele alıp anlatalım. Sonrada Sayın Eqzelci'nin istediği çalışmayı yapıp buraya dosya olarak ekleyelim.

Görüşmek dileğiyle

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz