Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

05 Tem 2010, 19:18

excelde hücreden değer bulma hakkında
Seviye 1

iyi günler ben bir konuda bilginizi rica ediyorum. mümkün olup olmadığını bilmiyorum ama en azından mümkün değilse öğrenmiş olup aramayı bırakmayı umuyorum.
soruma gelince:)

excelde vookup kullanarak iki sheet arasındaki ortak veriden faydalanarak yeni bir tablo oluşturabiliyoruz. yani öğneğin 1542 sayılı ali isimli öğrenci için başka bir sheette bu rakam varsa ali yaz diyebiliyoruz peki karışık rakamlar varkende formül kullanabiliyor muyuz örneğin

1542 878347 362513672

8736863 1542 3218372983

böyle yazılı hücrelerden 1542yi buldugunda ali yaz şeklinde bir formül mevcut mudur?? varsa formülün adını benimle paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

06 Tem 2010, 12:30

Re: excelde hücreden değer bulma hakkında
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın gizzemkoc sorunuza doğrudan verilebilecek bir cevap bulamadım. Ama elbetteki siz bunu bir çalışmanızda kullanarak bir souç elde etmek istiyorsunuz. Find fonksiyonu biliyorsunuz aranan karakterlerin hücre içerisindeki bir karakter kümesi içerisinde bulunması halinde de bulma işlemini gerçekleştiriyor. Ama bunu sizin istediğiniz gibi nasıl kullanılabileceği yönünde bir sonuca ulaşamadım. Şayet hücrede bulunacak değerlerin hücre içindeki kaçıncı karakterden kaçıncı karaktere kadar dikkate alınacağı sabit olsa o zaman bir formül yazılabilir.
A Sütununda
Klm124586985
Msa124596584
gibi.

Eğer yapmak istediğiniz şeyi tam olarak anlatırsanız, belki başka bir şekilde çözüm üretebiliriz. Blmiyorum belkide söylediğiniz şeyde yapılabilir. forumdaki üyelerimiz biliyorlarsa cevap yazarlarsa bende sizin kadar sevinirim. Ama araştırmaya da devam edeceğim.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

08 Tem 2010, 07:23

Seviye 1

Teşekkürler öncelikle
Bende sizin söylemiş olduğunuz gibi arama alanından buluyorum hatta tek bir tablo i,le çalıştığım durumlarda replace tuşuyla formatını değiştirerek aradımın kelime yada numarayı başka bir renkle ve yazı formatıyla değiştirerek daha görünür hale getiriyorum ancak iki tabloyu karşılaştırdığım durumlarda bu benim için yeterli olmuyor. çünkü vlookup fonksiyonunu kullanamıyorum. sanırım daha detaylı bir örnekle ne demek istediğimi anlatabilirim. bu arada bende baştan 3. harf gibi sabit olmasını çok isterdim:) ama malesef tablolarda değişiklik gösteriyor veriler.
örneğin

tablodaki satırlar şöyle olsun:

A B
1.02.2010 tarihli 1260 sayılı bbb kanunu il özel idaresi kanunu
09.09.2008 tarihli 2767 sayılı xxx kanunu medeni kanun
1.08.2009 tarihli 432546 sayılı fjdk kanunu çevre kanunu
5656 sayılı kanun borçlar kanunu

ikinci bir çalışma kitabında

A B
1260 4 adet madde değişikliği
2767 1 adet madde değişiliği
432546 --
5656 2 değişiklik

gibi. benim burada yapmak istediğim temel olarak ikinci çalışma kitabında bir c sütunu açarak birinci sheette yer alan veriler aracılığıyla otomatik olarak A sütunlarındaki ortak veriyi kullanıp kanun adlarını c sütununa taşıyabilmek. mümkün müdür bilmiyorum ama eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

11 Tem 2010, 00:25

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Örnek dosya yapıp ekleyebilirmisiniz. Yapman istediğiniz şeyi ben tam olarak anlamış değilim.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz