Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

04 Kas 2010, 19:16

Exell de formule acil ihtiyacım var :(
Seviye 1

Merhabalar,

Benim sorum şu, şimdi satın aldığımız ürünleri , miktarlarını ve karşlığında yaptığımız ödemeleri yazan bir tablomuz var. Bu tablodan aldığımız ürünlerden herhangi birini seçip, miktarını girdiğimde (örneğin, 500 adet lik bir ürün aynı miktarda bir kaç kere alınmış aynı yıl içerisinde), en yüksek nekadar ödediğimizi bulmam lazım.Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Bunun için acil bir formüle ihtiyacım var.
Şimdi den çok teşekkür ederim.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

05 Kas 2010, 10:26

Re: Exell de formule acil ihtiyacım var :(
Seviye 1

Merhaba sayın alime,
Eğer basit bir örnek ekleseniz ve bu örnekte neyin nasıl olması gerektiğini yazarsanız sanırım size yardım edecek arkadaşlar çıkacaktır.
Selamlar...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

05 Kas 2010, 15:14

Seviye 1

Ekte bulabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur. Kısaca aldığım aynı ürün ve aynı miktarı seçtiğimde ödemiş olduğum farklı fiyatlardan en yükseğini bana gösteren bir formül olmalı. Ben internetten çok baktım ancak bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler

Eklentiler:
ornek.png
ornek.png [ 39.72 KiB | 321 defa görüntülendi ]
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

05 Kas 2010, 15:52

Seviye 1

Özür dilerim, soruyu anlayamadım.
Excel ortamında bir dosya hazırlayıp, hangi hücrede ne istediğinizi ve sonucun ne çıkması gerektiğini yazarsanız daha çabuk yardım alabilirsiniz.
Selamlar...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

05 Kas 2010, 16:02

Seviye 1

Kusura bakmayın karışık oldu sanırım biraz. Şöyleki, biz firma olarak bazı kalem mallar alıyoruz( örnekteki , kağıt, zarf, karton gibi) . Bu ürünlerden bazen aynı sayıda sipariş ediyoruz, fakat aynı ürün ve aynı miktar için yıl içerisinde fazla ödeyebiliyoruz, Mesela, 500 adet zarf almış 100 Tl 05/06/2010 da diyelim , aynı alımı 10/10/2010 da 150 TL ya almış olalım. Bu durumda daha önceki yaptığımız ödemeden daha yüksek ödeme yapmış oluyoruz. Liste yıllık olduğundan çok uzun oluyor, bizde istiyoruz ki ürün miktarına tıkladığımızda, en son yaptığımız en yüksek ödemeyi görelim. Bunu aynı sayfada herhangi bir hücre de yapmak istiyorum.
Açıklayıcı olabilmişimdir umarım:(

İlginiz için teşekkürler,

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

05 Kas 2010, 20:29

Seviye 1

:cry: Biraz araştırmalara istinaden eğer fonksiyonu ile max fonksiyonunu bir arada kullanmalıyım , ama bunun için de bir türlü formülü bulamadım.. Lütfen yardımcı olun................... :cry:

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

08 Kas 2010, 02:02

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın alime, sanırım suatbayhan haklı. İnan ben de anlamadım örneğini. Bu en yüksek ödeme sadece aynı miktardaki alımlar için mi karşılaştırılacak. Mesela Zarf Alımları için söylersek;

Cinsi........Tarihi...............Adedi............Birim Fiyat.............Tutar
Zarf.......01/02/2010...........500.................0,50..................250
Zarf.......05/02/2010.........1500.................0,40..................600
Zarf.......11/02/2010...........200.................0,60..................120
Zarf.......01/03/2010...........800.................0,60..................480
Zarf.......01/05/2010.........1500.................0,50..................750
Zarf.......01/06/2010.........1500.................0,60..................900
Zarf.......01/10/2010.........1400.................0,70..................980

Zarf seçildiği zaman hangisini bulacak. Tutarı dokuzyüz olanımı, 980 olanımı. Yoksa birim fiyatı en yüksek olanımı. Bir de çalışmanızı excel formatında hazırladıktan sonra winzip yada winrar ile sıkıştırarak ekleyinniz. Veri girişini aynı sayfadamı yapıyorsunuz başka sayfadamı. Tüm ayrıntıları açık açık örneğinize ya da sorunuza yazmanız gerekir. Siz soru sorarken beş on satır fazla yazmaktan kaçınıyorsunuz. Arkadaşlarımız acaba bu arkadaş ne demek isiyor diye bulmaca çözer gibi uğraşıyorlar.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

08 Kas 2010, 16:31

Seviye 1

Merhaba,

Teşekkürler ilginiz için ancak yazmaktan kaçındığımdan değil anlatmış olduğumu düşündüm. Söylediğiniz gibi, dosyayı tekrar gönderiyorum. Örnekteki gibi ben zarfı seçtim diyelim, zarftan 5 sefer yıl içerisinde 750 şer adetlik (5x750) alım yaptım. Bunun karşılığında farklı fiyatlar ödedim, istiyorum ki, almış olduğum miktarı seçtiğimde en yüksek yaptığım ödemeyi bana göstersin.Sizin örneğinizdeki gibi 900 ni göstermeli bana.Çünkü aldığım 1500 miktarda en yüksek ödeme o. Diğer ödemeleri göstermemeli.Birim olarak değil. Bunu aynı sayfa üzerinde yapmak istiyorum. yani başka sayfaya geçmeden işlem yaptığım sayfanın üzerinde. Umarım anlaşılmıştır. Kusura bakmayın.

Teşekkürler.

Eklentiler:
ornek.zip [5.48 KiB]
85 defa indirildi
ornek.zip [5.48 KiB]
47 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

09 Kas 2010, 01:34

Site Admin
Kullanıcı avatarı

anlaşamadık bir türlü. Sizineklediğiniz dosyalarda Cinsi Zarf) sütuna yazmışsınız ve o sütunda hiç bir miktar gözükmüyor. Benim verdiğim örnekle sizinki aynı değilki!.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

09 Kas 2010, 12:40

Seviye 1

Merhaba Günaydın,

Kusura bakmayın yeterince anlatamadım sanırım.

Tabloda sütunlarımın adı; aldığım tarih, hangi ülke için alındığı, aldığım adet, aldığım ürünlerden ibaret. Satırlarımda ise , bunların tarihleri, hangi ülke için alındıkları, miktarları ve ödenen ücretler mevcut. Örnekte, görüldüğü gibi bazı miktarlar aynı miktarda aynı ürün için alınmış atıyorum 5 defa 5000 adet zarf alınmış ama farklı ücretler ödenmiş bunlar için burada en yüksek ödenen fiyatı görmek istiyorum.Çünkü liste bir yıllık olacak ve uzun bir liste olacak tek tek dönüp bakıp bulmak zor olacaktır. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Ayrıca örneğin üzerinde tekrar açıklama yaptım, örneği bir daha incelerseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Eklentiler:
ornek.zip [5.48 KiB]
60 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız