Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

09 Tem 2010, 23:06

İNTİBAK İŞLEMİ
Seviye 2

öncelikle burada yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Kasım abi; sana burada özellikle parantez açmak lazım. çok yararlı işler yaparak, bizlerin kullanımına sunduğun için şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.Allah razı olsun senden.

şimdi; aşağıya intibakımla ilgili bilgileri yazıyorum.çalıştığım kurum intibakımı yaptı ama benim kafamda soru işaretleri kaldı.

intibak işlemini bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Teknik Hizmetler sınıfında teknisyen kadrosunda çalışmaktayım.

Askerliğim 21.11.1997 de başlayıp, 21.05.1999 tarihinde bitti. Askerlik borçlanmasını ödedim.

12/2 derece-kademe ile 01.03.2001 tarihinde Endüstri meslek lisesi mezunu , teknisyen olarak çalışmaya başladım.

5289 sayılı kanuna göre 1 dereceden yararlandım.

olumlu sicilden dolayı 1 kademe aldım.

31.05.2010 tarihi itibari ile 4 yıllık üniversite (işletme fakültesi) mezun oldum.

bildiğime göre 4 yıllık üniversite bitiren bir kişi 2 derece ve 2 kademe alır.yapılan intibakıma göre 5/3 oldum.bana göre 4/1 olmalıyım.ama tam olarak intibak olayını bilmediğimden dolayı, yardımlarınızı bekliyorum.aslında intibak programı arıyorum ama bulamadım.

ayrıca teknik bölümde olduğumdan dolayı önümüzdeki yıl teknik olan (aöf teknik bölümlerden tarım veya teknik olabileceği düşünülen elektrik bölümünü okumayı düşünüyorum.4 yıllık okul bitirdiğimde 2 derece ve 2 kademe aldım. teknik bölümü bitirirsem ayrıca bir derece almaya hakkım olurmu, olmazmı acaba.

yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

not: kurumlarda intibak işini tam anlamıyla bilen çok fazla personel bulunmuyor. ücretli veya ücretsiz intibak işlemini yapan ve düzenleyen herhangi bir program olup olmadığını bilen varsa ve bana bildirirse memnun olurum.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

11 Tem 2010, 23:40

Re: İNTİBAK İŞLEMİ
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın ank0673 Endüstri Meslek Lisesini ne zaman bitirdiniz ve Askerlik borçlanmanı ne zaman yatırdınız bunlarıda yazarsanız yıllar itibariyle Maaş ve emeklilik yönünden handi D/K de bulunmanız gerektiğini ve intibak çıkaralım.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

12 Tem 2010, 11:50

Seviye 2

end.meslek lisesini 1992 yılında bitirdim.askerlik borçlanmasını ise 2003 yılında ocak-şubat aylarında iki eşit taksitte ödedim.bu arada intibaktan önceki en son terfi tarihim; 02.09.2009 da yapılmıştır.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

18 Tem 2010, 15:15

Seviye 2

intibak konusunda bilgisi olan yok galiba.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

11 Ağu 2010, 13:42

Seviye 2

benim intibak yalan oldu.kimsenin bilgisi yok bu konuda herhalde.kimse cevap veremedi.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

11 Ağu 2010, 14:25

Site Admin
Kullanıcı avatarı

İntibaktan anlayan olmayınca Artık bu işi çözmek sana düştü ank0673. bu konuyu artık sen bir sonuca bağlarsın. Evet intibak konusuna kimse girmez. İstenilen bilgiler tam verilmezse hata yaparsınız. Ben size bir cevap verecektim ama hatta terfi tarihlerinizi çıkardım şöyle.

ama Askerlik borçlanması yaptığınız tarihi yazmamışsınız. bu durumda maaş yönünden olmamakla birlikte emeklilik yönünden terfi tarihlerin değişir. yani emekli D/K borçlanma yaptığın tarihte 18 ay ileri gider. Bir de yüz yüze soru cevapla istenilen bilgiler tam olarak alınmayınca hata yapmak çok kolay. netice itibariyle 31.05.2010 tarihinde maaş yönünden 5/2 olman emekli yönünden 5/3 olnan gerekir. 6 ay sonrada artan kıdeminizden dolayı emekli dereceniz 4/1 olur.
Burada şunu da belirtmekte yarar var. Kimsenin sizin sorduğunuz soruya cevap vermek zorunluluğu yok. İsteyen cevap verir isyeven okur geçer, istayen yazdığınız yazının yüzüne bakmaz. İlla cevap almak için tahrik edici yazılar yazmanız doğru değil. Başkalarına da örnek olması açısından bu konuda daha dikkatli olalım lütfen.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

18 Ağu 2010, 21:20

Seviye 2

öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürlerimi sunuyorum.sanırım yazmış olduğum cümleler yanlış anlaşıldı.amacım kimseyi kırmak veya üzmek değil.tabiki yazdıklarıma kimse cevap vermeye de mecbur değil, bunu biliyorum.eğer birilerini kırmış veya üzmüşsem gerçekten özür dilerim.malumunuz ramazan ayındayız.herkese hayırlı ramazanlar diler, saygılar sunarım

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

19 Ağu 2010, 07:11

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Kusura bakma ank0673
sözüm formumuza soru soran tüm üyelerimiz için. Biraz da kızım sana diyorum gelinim sen anla der gibi oldu. Yoksa elbetteki herkesin sorularına cevap vermek isterim biliyorsam eğer. Ama bilemiyebilirizde. Her şeyi bilmek mümkün değil. Dediğiniz gibi biraz da ramazan nedeniyle kan şekerimiz düşüyor olsa gerek başka zamanlara göre daha alıngan ve olumsuz tutum içeriine giriyor insan. Elbetteki öyle olmamamız gerek. Asıl ben sizleri incittimse özür dilerim. Ben de özellikle sana ve aynı zamanda tüm

tüm üyelerimize hayırlı ramazanlar diliyorum
.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

04 Eyl 2010, 22:54

Seviye 1

İntibak ve terfi olayı çok başlı bir konu.
-Emsal

-Borçlanmalar

-Sigortalı Hizmet

-Askerlik

-Üst Öğrenim

-18 Yaş altı hizmetler

-Önceki öğrenim düzeyindeki Sigortalı hizmetler....

vsr...

hepsi intibakta dikkate alınmalıdır.

Lise mezunu 13/3 den başlar.

Meslek Lisesi mezunu 12/2 den başlar. Ayrıca DMK 36/A-6)b derki; "Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir."

Yani Meslek Lisesi mezunu teknik hizmetlerde başlarsa 12/3 den başlar.

01.09.2010 itibari ile;

9 yıl 6 ay memuriyet hizmeti

1 yıl 6 ay askerlik hizmeti

4 yıllık lisans mezunu olarak işe girirş d/k 9/1 den başlarsak

toplam 11 yıl hizmetten 3 derece 2 kademe alırsınız,

6/3 e gelirsiniz.

5289 say. kan. göre 5/3

64.maddeye göre 4/1 olursunuz.

bu intibak işlemini 1 eylül 2010 tarihini esas alarak yaptım.

yani 1.9.2010 tarihinde 4/1 olursunuz....

Üst öğrenim intibakında Lise mezunu yada meslek lisesi mezunu farketmek, yeni öğrenim durumuna göre bir d/k belirlenir.

umarım faydalı olmuştur...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

04 Eyl 2010, 23:02

Seviye 1

İntibak hesaplamak üzere ben bir excel sayfası hazırlamıştım. Ama tüm bu karışık durumlara uyabilecek şekilde olmadı. İlgilenen arkadaş olursa geliştirmek üzere dosyayı verebilirim.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz