Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 23 ileti ] 

Pts Şub 08, 2010 11:45 am

Re: Kişi Borcu Hesaplama
Seviye 1

Linkleri görebilmek ve üye ayrıcalıklarından faydalanabilmek için ücretsiz kayıt olun.

Muhasebatın 16 sıra nolu tebliğine göre kişi borcu hesaplama tablosu ektedir.

Eklentiler:
KİŞİ BORCU .rar [5.43 KiB]
17 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Sal Şub 09, 2010 5:41 pm

Seviye 2

Linkleri görebilmek ve üye ayrıcalıklarından faydalanabilmek için ücretsiz kayıt olun.

Sayın sstalk; Emekli %20 Kesintisi hizmet yılı 5 yıldan az ise alınmaz fazla ise tamamı alınır Ayrıca Asgari Geçim indirimi Gelir vergisine oranla hesaplanmalı . Ayrıca 5510 öncesi ve sonrası hesaplamasında farklılık arzettiğini biliyorum.
Eğer yanlış değilse yukarıda arz ettiğim eklediğiniz programa bir göz atmanızı istirham ediyorum.

selam ve dua ile

Yazımın büyük olmasının sebebini bilmiyorum.Kabalık olarak algılanmaması dileği ile.

En son istiklal tarafından, Çar Şub 10, 2010 5:49 am tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Sal Şub 09, 2010 8:55 pm

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın istiklal, düzen butonuna bastıktan sonra gelen pencerede yazınızı seçerek font size penceresinden 10 pt fontunu seçiniz. Yine aynı şekilde yazı sitilinizi Bold (B) olarak yazmışınız. aynı şekilde yazınızı seçip (B) simgesine tıklayarak normal'e döndürebilir ve yazınızı da istediğiniz gibi yeniden düzenleyebilirsiniz. ben yapabilirim ama yazınıza müdahale etmek istemedim.

Borçlandırma tablosuna gelince sstalk bizzat tanıdığım bir arkadaş ve formu yükledikten sonra hatayı o da kendisi farketmiş ve bana söyledi. Bu form üzerinde gerçekten ben de bayağı kafa yordum. Muhasebat'tan yeni yönetmelikle ilgili bir hareket henüz yok. Ama uzman arkadaşlarla da vardığımız mutabakat daha önceki konularda anlatığım gibi. Bu yüzden bir iki gün içinde yeni yönetmeliği beklemeden formu düzenleyip eklemeyi düşünüyorum. Şayet bizim bildiklerimize muhalif bir görüş gelirse yönetmelikle ona adapte ederiz.

Görüşmek dileğiyle, sağlıkla kalın.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Çar Şub 10, 2010 6:00 am

Seviye 2

ExcelTürk üstadım;

Yazımı düzenledim inşallah. Yaptığım hata için hepinizden özür diliyorum. Maksatlı olarak büyük yazılmış değildi.

ExcelTürk üstadım, Kişi borcu tablosu benim ilk eklediğim tablo %90 oranında doğru hesaplıyor "En azından Mal müdürlüğü ve Maliye'nin söylemesi öyle". Sadece Gelir vergisi ile Asgari Geçim indirimi oranı hatalı. Birde ekleyemediğim bir şekil var oda şu: 5510 öncesi ve sonrası + 4/b Sözleşmeli öğretmenler için prim ya da emekli kesinitisin gönderilme tarihi baz alınarak eğer gönderilmiş ise geri alınması gönderilmemiş ise kesilmesi kısmını ayarlayamadım. Ama inanıyorum ki sitemizde Allah'ın izni ile bu dosyayı hak ettiği şekilde hazırlanacaktır.

ExcelTürk üstadım;

Birde eğer uygun görürseniz bir talebim daha olacak.

özel hizmet tazminatı , Yabancı Dil Tazmitı, Yan ödeme gibi tazminatlardan ve hakedişlerden eksik / Fazla alınma durumu oluyor. Özellikle nakillerde meydana geliyor. Bunların hepsini karşılayacak şekilde bir dosya hazırlamamız mümkün mü?

BEn elimde var olan kendi yaptığım dosyayı üstadlarım ile paylaşayım. Üstadlarım baksınlar hatam var ise eksiğim var ise düzelttikten sonra eklemeler ile inşallah bir dosya daha kazandırmış oluruz.

Karar üstadlarımındır.

Selam ve Dua İle

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Per Şub 11, 2010 8:23 pm

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın istiklal Tazminatlardan, yan ödemeden yersiz ve fazla ödemeler için sizin çalıştığınız maliye birimi nasıl istiyor bilmiyorum da onu da aynı kişi borcu hesaplama formunda hesaplayabilirsiniz. Zaten o formda aldığı alması gereken fark şeklinde değilmi. O formda ödenen ve ödenmesi gerekeni yazıp aradaki farkı ödemeniz gerekir. Eğer sizde varsa ayrı bir form bakalım ve geliştirelim müşterek akılla.

görüşmek üzere.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Cum Şub 12, 2010 1:03 pm

Seviye 1

Sayın istiklal ;
benim gönderdiğim kişi borcu formu kıdemi 5 yıldan fazla ve 5434 e tabi personel için hazırlanmış bir formdur.

ExcelTürk ünde dediği gibi yeni tebliğ yayınlanınca her çeşit kişi borcu için daha sağlıklı bir form geliştirilebilir.

Saygılarımla

http://uflak.es/.35uwt kişisel açılış sayfanızı kendiniz tasarlayın

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Per Şub 18, 2010 2:46 pm

Seviye 2

sayın yönetici
nerede sıkışsak hızır gibi yetişiyorsunuz allah razı olsun

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Per Şub 18, 2010 8:21 pm

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın kemalsenpinar sana da vur dediysek öldür demedik :lol:. Beni mahçup etmek için yazdın sanırım. :oops:

Daha yapıcı abartısız yorumlarınızı bekleriz.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Sal Mar 09, 2010 9:49 am

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlarımızın Kişi Borcu Düzenleme Formu ile ilgili düzenlemeyi sabırsızlıkla beklediğini biliyorum. Ben de en az sizin kadar Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün 16 Nolu Tebliğ ve Kamu Alacakları ile ilgili çıkaracağını duyduğumuz yönetmeliği sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdi bir de biliyorsunuz bir de Genel Sağlık Sigortası maaşa dahil oldu. Belirsizlik içinde olan unsurlar daha da arttı.

İnşallah kısa bir zamanda açıklanır.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Sal Mar 09, 2010 6:14 pm

Seviye 2

üstadım;
genel sağlık sigortası;

5434 e tabi olan personel %12 tam, 5510 olanlar ise çalıştıkları kadarı geri alınacak.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 23 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz