Merhaba,
VBA konusunda neredeyse hiç bilgim yok ve aşağıdaki işlem için VBA koduna ihtiyacım var:
| Kategori İsmi | Özellik1 | Özellik2 | Özellik3 |
| Kategori1 | UD | UD | UD |
| Kategori2 | EVET | HAYIR | X |
| Kategori3 | EVET | X | HAYIR |
| Kategori4 | EVET | X | X |
| Kategori5 | HAYIR | HAYIR | HAYIR |
| Kategori6 | | | |
Tablodaki X değeri 1, 2, 3, ..., 20, A, B, C, ..., Z olabilir
İlk sütunda çeşitli kategori isimleri var.
Kullanıcı sadece Özellik2 ve Özellik3 için veri girişi yapıyor (dropdown listeden) ve renkler hücrelerin içeriğine göre değişiyor.
Özellik1'in içeriği ise Özellik2 ve Özellik3'ün içeriğine göre otomatik değişiyor. (Özellik1'e kullanıcı girişini engellemek istiyorum)
- Eğer Özellik2 ve Özellik3 UD ise Özellik1 de UD oluyor ve hücrenin rengi gri oluyor.
- Eğer Özellik2 ve Özellik3 HAYIR ise Özellik1 de HAYIR oluyor ve hücrenin rengi pembe oluyor.
- Eğer Özellik2 X ise Özellik3'ün değeri ne olursa olsun Özellik1 EVET oluyor ve hücrenin rengi yeşil oluyor.
- Eğer Özellik2 HAYIR ve Özellik3 X ise Özellik1 EVET oluyor ve hücrenin rengi sarı oluyor.
- Eğer Özellik2 ve Özellik3'e veri girilmemişse Özellik1 de boş oluyor ve hücrenin rengi beyaz kalıyor.
İkinci Soru: Farklı kullanıcılardan gelecek tabloları en son tek bir tabloda birleştirmek istiyorum.
Şablonu diğer insanlara gönderdiğimde ve onlardan gelen doldurulmuş tabloları kopyalayıp tek bir tabloya yapıştırdığımda VBA kodundan dolayı oluşan renkler, içerikler kaybolur mu?
NOT: Gelir mi bilmiyorum ama tabloyu eke koydum...
Teşekkürler