Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

27 Oca 2011, 23:45

Maaş Bordrosu 4/b
Seviye 3
Kullanıcı avatarı

Kasım Abi Selamün Aleyküm;
İlkönce Kişi borcu programı sözünüz vardı 2010 yılında idi. Senemiz 2011 aradan bir yıl geçmiş. :P

İkinci bir ricam da eğer mümkünse ve forum adabına uygunsa 4/b Sözleşmeli öğretmen maaş bordrosundan yararlanabilir miyiz? Sitede paylaşıma sunmanızı rica ediyorum.

Saygıı ve hürmetlerimle

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

29 Oca 2011, 13:25

Re: Maaş Bordrosu 4/b
Site Admin
Kullanıcı avatarı

ve Aleyküm selam istiklal kardeş. Kusura yazını yeni gördüm. üç gündür yatıyordum. Üzerinize afiyet biraz rahatsızdım. Ne desen haklısın. Sözverdiğimiz şeylerin hiç birini yerine getiremedik. Artık sözümüzü tutalım değilmi. 4/b lilerin maaş proğramı derken 4/bli öğretmenleri mi kastediyorsun. Biliyorsun 4/b liler farklı kurumlarda istihdam ediliyorlar. Mesela maliye de de varlar. Konuyu biraz açarsan ona göre bir proğram yapıp kullanıma açalım.

Kişi borcunu da en kısa şürede sonlandıralım haklısın.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

30 Oca 2011, 12:45

Seviye 3
Kullanıcı avatarı

Kasım Abi; İlkönce Rabbim acil şifalar nasip etsin. Bir an önce ayağa sapasağlam kalkarsınız inşallah. 4/B li Öğretmenler için söylemiştim. yalnız eklenecek bir kaç tane kalem olacak.

1 - Sakatlık İndirimi

2 - İlksan Kesintisi

3 - Bireysel Emeklilik

4 - Çocuk Yardımı

5 - Aile Yardımı

6 - Yabancı Dil

Kalemlerinin eklenmesi gerekli. Eğer bu kalemlere veri girişi yapılırsa hesaplama yapmalı yoksa bordroda daracık sütunda kalmalı.

Ellerinizden öperim Abi.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

01 Şub 2011, 12:16

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın istiklal;

talep ettiğiniz 4/B sözleşmeli öğretmen bordrosunun hatasız bir şekilde yapılabilmesi için bana mevzuat açısından destek sağlarsanız daha düzgün bir çalışma ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Ben bu konuları takip etmeyeli epeyce zaman geçti ve mevzuat değişiklikleriniden atladıklarım olabilir. Kafama takılan ya da emin olmak istediğim bir kaç husus var. eğer bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.

1. 4/B li öğretmenlerden tamamı 506 sayılı Sosyal Sigortalar kanununa mı tabi. Bunların Pirim oranları İşveren %19,5 ve İşçi %14 olarak biliyorum değişmedi ise ve bunlardan ayrıca %12 genel sağlık sigortası kesilmiyor. Ama bildiğim kadarıyla 15.10.2008 tarihinden önce işe girenler buna tabi. Bu tarihten sonra işe başlayanlar 5510 sayılı SGK ya tabi olması gerekir. Onlarda pirim oranlarını da 11 ve 9 olmak üzere toplam %20 olarak biliyorum. Ayrıca %7 işveren ve %5 işçi olmak üzere %12 Genel sağlık sigortası ayrıca kesiliyor.

2. 4/B li öğretmenlerden emekli olduktan sonra çalışanlar da varmı. Var ise bunların bordroları ayrı mı düzenlenmesi gerekiyor. Bunlarda %22,5 işveren ve %7,5 işçiden destek pirimi kesiliyor.

3. Yukarıda 6 madde halinde belirttiğin hususları elbette dikkate alacağım. bunların dışında aklınıza gelecek hususları da belirtirseniz memnun olurum.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

01 Şub 2011, 18:29

Seviye 3
Kullanıcı avatarı

Üstad sadece ekleyeceğim bizim kurum için şudur Emekli olup da tekrar çalışanları ücretli "Ekders Karşılığı" olarak çalıştırıyorlar.
Kasım abi;

İnşallah Bİrşeyler ortaya çıkınca daha teferruatlı görüş alışverişinde bulunabiliriz?

Hükümet bu statüdeki öğretmenleri kadroya geçireceğim diyor ama olacak gibi değil. Zannedersem bu statüde ki öğretmenlere

Kıdem Tazm

Yabancı Dil Tazm

Ayrıca

Aile Yardımı

Çocuk Yardımı

Sakatlık Yardımı

İlksan gibi eklemeler ile kadrolu haklarına denk getirecek. Bu benim şahsi görüşüm. Bunun içindir ki yapılacak olan bordro eklemelere imkan sağlamalı daha doğrusu formatında var olmalı.

Buda Allah'ın izni ile sizin yardımlarınızla gerçekleştirilecek.

İsterseniz elimde var olan bordroyu ekleyeyim. Belki fikir verir. Öyle ahım şahım değil Kasım abinin programları gibi ama acemice de değil gibi.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

01 Şub 2011, 23:23

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Ekleyin bir bakalım belki üzerinde değişikliklerle çözeriz. Benim bu konuda yukarıda belirttiğim hususlara ilave edeceğin bir şey yok mu ?

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

06 Şub 2011, 21:54

Seviye 3
Kullanıcı avatarı

Kasım Abi ;

1 yıl öncesine kadar benim kullandığım bordro buydu kasım abi.

Eksiklerimi görmemeniz dileği ile Allah kolaylık versin abime.

Eklentiler:
SÖZLEŞMELİ MAAŞ BORDROSU.rar [123.32 KiB]
1037 defa indirildi
Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

11 Şub 2011, 22:05

Seviye 3
Kullanıcı avatarı

Üstadım;
Bakabildiniz mi?

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

02 Mar 2011, 20:57

Seviye 1

hocam sitenize yeni üye oldum... öncelikle vermiş olduğunuz tüm emeklerden dolayı şükranlarımı sunarım...

4/B sözleşmeli öğretmenlere ait kişi borcu proğramını bende dört gözle bekliyorum..
birde en son 4/B sözleşmeli öğretmen bordrosu aile ve çocuk yardımı eklenmiş olarak....
şimdiden çok çok teşekkür eder, kolaylıklar dilerim...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

02 Nis 2011, 21:33

Seviye 3
Kullanıcı avatarı

370 defa indirilip bakılan bir bordro Kasım abi tarafından ne görülmüş ne de cevap yazılmış
Yavaş yavaş umudumuz kırılmaya başladı

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz