Sayın
istiklal;
talep ettiğiniz 4/B sözleşmeli öğretmen bordrosunun hatasız bir şekilde yapılabilmesi için bana mevzuat açısından destek sağlarsanız daha düzgün bir çalışma ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Ben bu konuları takip etmeyeli epeyce zaman geçti ve mevzuat değişiklikleriniden atladıklarım olabilir. Kafama takılan ya da emin olmak istediğim bir kaç husus var. eğer bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.
1. 4/B li öğretmenlerden tamamı 506 sayılı Sosyal Sigortalar kanununa mı tabi. Bunların Pirim oranları İşveren %19,5 ve İşçi %14 olarak biliyorum değişmedi ise ve bunlardan ayrıca %12 genel sağlık sigortası kesilmiyor. Ama bildiğim kadarıyla 15.10.2008 tarihinden önce işe girenler buna tabi. Bu tarihten sonra işe başlayanlar 5510 sayılı SGK ya tabi olması gerekir. Onlarda pirim oranlarını da 11 ve 9 olmak üzere toplam %20 olarak biliyorum. Ayrıca %7 işveren ve %5 işçi olmak üzere %12 Genel sağlık sigortası ayrıca kesiliyor.
2. 4/B li öğretmenlerden emekli olduktan sonra çalışanlar da varmı. Var ise bunların bordroları ayrı mı düzenlenmesi gerekiyor. Bunlarda %22,5 işveren ve %7,5 işçiden destek pirimi kesiliyor.
3. Yukarıda 6 madde halinde belirttiğin hususları elbette dikkate alacağım. bunların dışında aklınıza gelecek hususları da belirtirseniz memnun olurum.